Två krutgummor.

 

Visst är det härligt med våren, äppleblommor, körsbärsblommor, vitsippor. Allt kommer på en gång så nu är det bara att njuta varje minut av det här härliga. Jag tog in lite i går och det är ju finast där det står men kunde inte låta bli.
 
Jag har också varit och hälsat på mamma och svärmor, det är två tuffingar det.
Mamma fick lunginflamation förra veckan, så när personalen ringde och sa att hon hade feber och inte orkade gå upp så trodde jag att hon aldrig skulle komma igen, hon är ju i alla fall 93 år.
Men hon har repat sig, fått penicilin och är piggare. Hon är uppe och går, är med vid mat och samkväm. Vi var till och med ute och gick en sväng så jag körde henne i rullstolen.
 
Svärmor var inne på sjukhuset samtidigt för hjärtinfarkt, men kom hem för ett par dagar sedan. 
Jag stannade och hälsade på henne när jag var där, henne möter jag ute på trappan där hon höll på att plantera blommor att sätta på trappan !
Vi gick in till henne och fikade med hennes hembakade kakor som hon gjort. Hon är "bara" 91
Det kallar jag för krutgummor det.
 
Vi har ju lite att brås på min gubbe och jag.
 
Jag har ett erbjudande på den fotkuren som jag har lämnat lite prover på.
  
 
 
Och dom här är inte bara bra till fötterna utan även bra till mycket annat.
Gelly är bra till både solsveda och att smörja på insektsbett.
Heat Lotion är ju min favorit som jag andvänder mycket i företaget, jättebra att smörja på nacke, axlar och där man känner sig stel och öm. ( bra efter trädgårdsarbetet ) 
Propolis är en creme som är bra till allt torrt, händer, fötter, torra fläckar, ja till torr hud på hela kroppen.
630:- för hela paketet + att du får en aloe lips gratis.
Recept på en underbar fotkur följer varje beställning. Erbjudandet gäller hela maj.
Jag har lagt in en länk här bredvid så du kan gå in och titta på produkterna, om du vill beställa så skicka gärna mail till mig birgitta@wellcarevastervik.se
 
I går hämtade vi dom minsta på dagis och det var uppskattat, vi åkte till en restaurang och åt bara för att det var en vanlig onsdag. Vi var kvar och nattade dom, jag läste och sjöng. Det finns väl ingen bättre avslutning på dagen än att ligga bredvid och känna dom små armarna krama om en. Det kallar jag vardagslyx.
 
Efter en hel del hemtjänstjobb, varuleveranser, massage och annat så ska det bli skönt med en slapparkväll framför tvn.
 
Jag önskar alla en skön valborg och första maj, vi hörs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Mita:

Ja det kallar jag krutgummor verkligen, det måste kännas skönt för er också. Att få umgås med dom små barnbarnen är en vardagslyx att njuta av. Man blir glad och varm om hjärtat.
Blåsigt är det och det känns skönt att man inte ska gå till nån brasa och stå och frysa.
Önskar er en fin Valborgs helg
Kramar♥

Svar: Visst är det härligt att ha dom gamla kvar, och så skönt att dom är så pigga ändå. Ja det är bättre inne och ha det mysigt, kallt och blåsigt är det här. Ha det bra. Stor kram.
Birgitta Jacobsson

2 Ditte:

Så fin din nya "header" är! Riktigt läcker!
Vilka krutgummor! Jag blir så glad av att läsa att båda repat sig och visst är det fint att ha din mamma och svärmor i närheten och se att de har det bra. Jag kan ofta sakna mina föräldrar som sedan många år är borta.
Mysigt med barnbarnen och jag hålle helt med dig om känslan av att ha deras armar om enbetyder så mycket. Pratar dagligen med mina småkottar på Skype. Saknar dem jättemycket.
Önskar er sol och lite värme nu när våren är här på riktigt.
Annars skickar jag lite...
Stor kram från mig.

Svar: Jag tyckte först att det blev lite svårt att se texten, lite för ljus bakgrund. Det brukar gå att ändra färg, stil och så men jag kunde inte, men det kanske funkar då. Ja visst är det härligt att dom repar sig, men mamma säger ibland att hon ska nog åka hem...och jag förstår hur dom känner när dom blir gamla och lite dementa. Dom tror ju att det är som förr och varför ska man inte få bo kvar som förut då.....Frågar efter sin mamma och min pappa...Det är tungt ibland. Jag som jobbat med gamla i 25 år tror att man är proffs på det, men inte när det gäller ens egen mamma. En sån skillnad att vara anhörig och personal, som natt och dag.
Men dom är gamla, tycker dom har gjort sitt och jag förstår dom. Men det kommer den dagen också.
Visst är det härligt med barnbarnen och tur att man har dom så man kan tanka lite energi ibland. Jag tar gärna emot lite sol och värme av dig för här öser regnet ner nu.
Stora kramen.
Birgitta Jacobsson

3 Eva`s blogg:

God morgon ....men va fint du har fått det här inne :) och mysigt med krut gummorna och d där piporna är ju goda :) ha en skön 1 maj kramen

Svar: Tack, ja det är kul att ändra lite. Ha en skön ef/kväll. Kram.
Birgitta Jacobsson

4 Lotta:

Vilket härligt foto på er! Det borde inte finnas några andra pipor än lakritspipor.
Det är fantastiskt att det är så mycket styrka i många av våra äldre. Ser ju bara på mitt jobb hur de gamla farbröderna och tanterna kämpar på, många är så livsbejakande också. Hänger med både i mode och politik :)
Önskar dig en härlig första maj och allt som vi har att njuta av, gratis är det också!
Våriga kramar

Svar: Visst är det bra pipor, bästa sorten. Det är ju skillnad på dom gamla nu mot förr, dom var ju gamla mycket tidigare. Men det är väl som du säger att dom är med på ett annat sätt nu. Ha en skön kväll. Kram.
Birgitta Jacobsson

Kommentera här: